HELP, mijn zus gaat naar school!

HELP, mijn zus gaat naar school!

Sta je dan bij school met een krijsende peuter van 2,5, omdat zijn zus achterblijft op school en hij zonder zijn zus mee moet met mama naar huis. Dit was niet het scenario wat ik voor ogen had bij de eerste wen dag van mijn dochter op school.

Onze dochter is bijna 4 en dat betekent, dat ze bijna naar school mag. Ze is er echt aan toe. Ineens maakt ze er een drama van om naar het kinderdagverblijf te gaan. Echt aangegeven waarom ze het niet wil, kan ze niet. Maar ineens vastklampen en huilen bij het afscheid nemen en van tevoren echt zeggen dat ze niet wil. Uiteindelijk heeft ze het dan wel leuk hoor, maar kennelijk geeft het haar weinig uitdaging meer.

Gister was het dan zo ver: Ze mocht voor het eerst een middag wennen op school, van 13.30-15.30. De mededeling dat ik haar naar school ging brengen werd met een “Joepieeeeeeeeeee!’ beantwoord. Ze had er zo’n zin in. En inderdaad, een heel klein beetje verlegen, kon ik haar gewoon achterlaten. “School is echt cool, mama!”, zei ze toen ik haar ophaalde. Ok, dit had ik niet verwacht. Ik had verwacht dat ze het best een beetje eng zou vinden. Een trots mama momentje.

Maar waar ik even geen rekening mee had gehouden, was haar broertje. Helemaal van slag, dat zijn zus naar school ging en hij niet! Ja sorry schatje, maar daar moet je eerst 4 voor zijn. In de voorbereiding naar school heb ik me volledig op mijn dochter gefocust, maar ben ik haar broertje helemaal vergeten. Ontroostbaar was hij. Ik wil ook naar schooooooooool. In de 2 uur, dat we samen waren, heeft hij letterlijk aan mijn benen gehangen en heel veel keer gevraagd waar zijn zus was en wanneer we zijn zus weer op gingen halen.

Die twee zijn echt maatjes van elkaar. Ze schelen slechts 15 maanden en zijn gewend om altijd samen te spelen. Dat wil zeggen: Grote zus bepaald en broertje doet mee. Maar broertje zal nu alleen moeten leren spelen. En ik weet dat hij dat kan. Want in een groep kan hij zich makkelijk alleen terugtrekken om in zijn eentje heel geconcentreerd met iets bezig te zijn. Weer een nieuwe fase en ik denk helemaal niet zo verkeerd, dat hij het nu af en toe alleen zal moeten regelen.

De komende wenperiode zal dus meer een wenperiode voor broertje zijn, dan voor schoolgaande dochter. En uiteindelijk zal hij de ik-heb-mijn-mama-voor-mij-alleen-momenten vast gaan waarderen, denk ik 🙂

 

Er is 1 reactie voor dit artikel
  1. Ineke 27-10-2016 12:28

    Ooooh is wel lief natuurlijk.. En ik denk ook wel dat hij de ik-heb-mama-voor-mij-alleen zal waarderen 😀

Geef een reactie