Kleine kunstenaars

Kleine kunstenaars

Joyce Vlamings van Joyeux.nu vroeg zich op haar Facebook af of er nog meer mensen zijn met kleine kunstenaars in huis. Laat ik daar nu eens volmondig “JA” op kunnen zeggen. Je herkent het zelf waarschijnlijk ook wel: potlood op je net geverfde muur, sudocreme op je lederen bankstel of verzin het maar. Een tijd terug hadden mijn kinderen elkaar volledig besmeurd met viltstift, zie mijn eerdere blog Oeps Viltstift, echter viel dit alles volledig in het niets bij wat ze nu hadden gedaan.

Ze hebben namelijk met z’n tweetjes de mooiste tekeningen gemaakt op mijn auto met een steen! Uhhh wat? Ja mijn auto! En niet 1 krasje, niet 2 krasjes, nee 1 hele kant van mijn auto was van voren tot achter bekrast (totale schade van 1500 euro). Om het geheel af te maken hadden ze ook nog een paar krasjes precies op mijn tankdop gemaakt. Netjes binnen de lijntjes….dat dan weer wel! Prees ik mijn dochter even daarvoor nog over haar fantastische tekentalent, viel er van deze krassen weinig te moois te maken.

Op de vraag: “Hoe verzin je het om op mijn auto de tekenen met stenen????” kreeg ik als antwoord: “Waar moeten we anders buiten op tekenen?” Ik weet niet, maar met een stoepkrijtje op de grond kan je echt iets veel mooiers maken hoor?!

Uiteraard hebben ze flink op hun kop gekregen, maar van de preek snapten ze nog maar weinig. Geld? Wat is dat? Dat trek je toch gewoon uit de muur? Boos dat ik was! Na een tijdje zakte mijn ergste boosheid ook wel weer. Ik snap best, dat het lastig te begrijpen is voor een kind van 2 en 3 en dat zij alleen maar dachten dat ze iets moois hadden gemaakt. Ik hoop, dat ze dit ieder geval nu nooit meer zullen doen. Maar zo verrassend als kinderen zijn, zullen ze vast wel weer iets nieuws verzinnen binnenkort.

Zijn jullie kinderen ook van die mooie kunstenaars?

 

Er is 1 reactie voor dit artikel
  1. Ineke 26-05-2016 13:39

    Oh neen :o.. Hier blijft het bij op de muren te tekenen, maar wie weet wat we met de jongste telg gaan meemaken.

Geef een reactie