Het ABC voor jouw snotaapje – De letter G

Het ABC voor jouw snotaapje – De letter G

Een ABC  welke jou wellicht kan helpen met de opvoeding van je kind.  Iedere keer komt er een andere letter aan bod!


letter-g-coloring-pageGrenzen

Vandaag de letter G uit het alfabet. De G van Grenzen stellen. Het stellen van grenzen is noodzakelijk in de opvoeding van je kindje. Eerder schreef ik al een blog over “Nee is Nee”. Hiermee probeer ik in mijn opvoeding heel duidelijk grenzen aan te geven. Regels bieden een kind niet alleen houvast en duidelijkheid, maar hierdoor ook veiligheid. Het kind weet wat er van hem of haar verwacht wordt, maar wellicht nog belangrijker: het kind weet ook wat het van de ouders kan verwachten. Deze duidelijkheid en veiligheid helpen het kind weer zelfvertrouwen op te bouwen en een eigen ik te creëren.

Grenzen stellen betekent niet alleen dingen verbieden, maar ook aangeven wat je kindje WEL mag. Eigenlijk is het niet meer, dan het aanmoedigen en het begeleiden van kinderen om de wereld om zich heen te ontdekken. En dit vraagt soms om begrenzing van ons als ouders.

Geef een reactie