Ouders die sporten met hun kind als supporter

Ouders die sporten met hun kind als supporter

Mijn man en ik zijn elkaar tegen gekomen in de zwemsport. Toen wij nog met z’n tweetjes waren, trainden we 3 a 4 keer in de week. In 2012 raakte ik in verwachting. “Hoe gaan jullie dat dan straks doen als de kleine er is? Dan komen jullie zeker niet meer zwemmen?” Waarom niet? zeiden en dachten wij. En zo geschiedde, tot 39 weken zwangerschap heb ik heerlijk kunnen poedelen, een week later beviel ik van onze dochter. En toen onze dochter 6 weken was reden wij niet met z’n tweeën, maar met  zijn drieën naar het zwembad. Wij een uurtje trainen, onze dochter in de wandelwagen langs de kant van het bad. De wandelwagen werd een wippertje en het wippertje werd een buggy. En toen onze zoon geboren werd, reden wij niet met zijn drieën, maar met zijn vieren naar het zwembad. Tot op de dag van vandaag zwemmen wij nog steeds iedere zondagmorgen met support van onze kinderen. Tegenwoordig krijgen wij zelfs af en toe aanwijzingen: “Mama, wel doorzwemmen he?!” of “Mama duik je mooi het water in?”. Inmiddels hebben ze ook vriendjes en vriendinnetjes weten te regelen van andere ouders die in het zwembad liggen en zo hebben we soms wel 5 supportende kinderen aan de kant van het bad. De laatste 10 minuten mogen ze mee het water in en hebben ze de grootste lol!

Op deze manier kunnen wij ook als gezin blijven doen wat we zo fijn vinden, sporten! Op maandagavond sport ik alleen, op woensdagavond sport mijn man alleen, op vrijdagavond sporten we samen en eten en spelen de kinderen ondertussen bij oma en op zondagochtend sporten we ook samen met onze kinderen als supporter op de kant.

Hoe doen jullie dat? En zouden jullie het ook zien zitten met jullie kind als supporter?

 

Er is 1 reactie voor dit artikel
  1. anneke de jager 29-01-2016 18:21

    Voor ons als zwembadpersoneel ziet het er heel gezellig uit, die buggy’s op een rijtje op de kant en daarna de kinderen met bandjes om lekker spetteren in het water met de ouders.

Geef een reactie